mzo

Objavljen poziv za bespovratnih 144 milijuna eura za škole kojima je potrebna dodatna infrastrukturna prilagodba i opremanje

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ministarstvo znanosti i obrazovanja stavilo je na javno savjetovanje ključne elemente poziva na dodjelu bespovratnih sredstava za modernizaciju matičnih osnovnoškolskih ustanova koje imaju organiziranu nastavu u jednoj smjeni, vrijednog blizu 144 milijuna eura.

Natječaj je namijenjen školama kojima je potrebna dodatna infrastrukturna prilagodba i opremanje te će se njime financirati proširenje kapaciteta školskih kuhinja/blagovaonica i njihovo opremanje, uređenje i opremanje učionica/kabineta/praktikuma, uređenje sanitarnih čvorova, te drugi troškovi adaptacije i ulaganja u inovativne prostore za učenje za cjelodnevnu školu.

Svrha poziva je potpora školama poboljšanjem uvjeta za izvođenje nastave, uključujući uspostavu i unaprjeđenje infrastrukture za osiguranje uvjeta zdravog života djece kako bi sve škole 2027. stekle uvjete za uvođenje cjelodnevne nastave, stoji u priopćenju MZO-a.

Poziv će se provoditi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva s krajnjim rokom podnošenja projektnih prijedloga 18. studenoga 2024.  Prihvatljivi prijavitelji su Republika Hrvatska ili jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave koji su osnivači škole.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u sklopu ovog Poziva financiranog iz Programa Konkurentnost i kohezija je 143.882.589 eura.

Ulaganje se mora odnositi na modernizaciju matične osnovnoškolske ustanove koja ima organiziranu nastavu u jednoj smjeni. Projekti namijenjeni isključivo opremanju osnovnoškolske ustanove nisu prihvatljivi.

Prihvatljive aktivnosti projekta su priprema projektno-tehničke dokumentacije, izvedba građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova na unutarnjem i vanjskom prostoru škole za provedbu programa cjelodnevne škole.

Također, nabava opreme i namještaja za provedbu programa cjelodnevne škole, usluge koje se odnose na obavljanje usluge stručnog nadzora nad izvedbom radova i opremanjem, obavljanje usluge koordinatora zaštite na radu tijekom građenja i obavljanje usluge voditelja projekta te promidžba i vidljivost.

Projekti se mogu provoditi na razini cijele države, a jedan dio sredstava namijenjen je za ulaganja u škole koje se nalaze na potpomognutim područjima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini