tko stoji iza prosvjeda

Iza provjeda svinjogojaca stoje poznata lica - a nitko od njih nije svinjogojac!

| Autor: Glas Istre
Tomislav Pokrovac (Snimio Davor Javorović / Pixsell)

Tomislav Pokrovac (Snimio Davor Javorović / Pixsell)


U ponedjeljak su pompozno najavili blokadu cijele države, granične prijelaze, željeznicu, autoceste, a u utorak je ipak blokirano tek pet cesta: tri u Vukovarsko-srijemskoj, jedna u Osječko-baranjskoj i jedna u Brodsko-posavskoj županiji, piše Dnevnik.hr.

Tko uopće prosvjeduje? Prosvjednici tvrde da su samo nezadovoljni svinjogojci i poljoprivrednici, no pita li se resornu ministricu i premijera, radi se o političkim aktivistima.

U Hrvatskoj se svinje uzgajaju na ukupno 21.988 gospodarstava, a lani je ukupno bilo registrirano 869.886 svinja. Najviše u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje se nalazi i zona zabrane prometovanja i klanja svinja.

No među svim tim svinjama nema onih šefa prosvjednika, barem ne u službenom registru.

Izrada i implementacija strategije svinjogojstva najavljena je pak u roku od 15 dana.

Tu je i Robert Schwartz kojeg je policija okarakterizirala kao jednog od organizatora anti-COVID prosvjeda zbog čega je bio i priveden. Ima ih još. Dražen Strukar iz Cerne u nedjelju je izjavio da "njegove svinje više ne mogu čekati".

U utorak je potvrđeno u Ministarstvu poljoprivrede da nitko od nabrojanih, uključujući i vođu Tomislava Pokrovca, nije prijavljen kao svinjogojac!

S druge strane, dosad je eutanazirano oko 2 i pol posto ukupnog svinjskog fonda, a i lani smo bez kuge uvezli 113 tisuća tona svinjskog mesa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter