Jednog neće biti čak do travnja

Iz Belupa najavili nestašicu dvaju često korištenih lijekova

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Stiže loša vijest za dio pacijenata. Belupo javlja da će uskoro doći do nestašice dvaju lijekova koja se često koriste, a razlozi su povezani s proizvodnjom.

Prvi je lijek Amofin 50 mg/ml, inače ljekoviti lak za nokte amorolfinklorid, kojeg na policama ljekarni neće biti od 21. studenoga do 1. travnja iduće godine. Problem je vjerojatno u nabavi sirovine za taj lijek.

Inače, Amofin je namijenjen liječenju gljivičnih infekcija noktiju. Lijek sadrži djelatnu tvar amorolfin (u obliku amorolfinklorida) koji pripada skupini lijekova pod nazivom antimikotici. Amorolfin uništava široki spektar gljivica koje uzrokuju infekcije nokta.

Osim toga, prijavljena je i nestašica Belupova lijeka Kllotas 0,5 mg/0,4 mg tvrde kapsule dutasterid, tamsulozinklorid. Neće ga biti od 21. studenoga do 15. siječnja, a razlozi su također povezani s proizvodnjom.

Kllotas se koristi u liječenju muškaraca s dobroćudnim povećanjem prostate (benignom hiperplazijom prostate), odnosno s nekancerogenim rastom prostate koji je uzrokovan povećanim lučenjem hormona dihidrotestosterona, piše Danica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter