slaba materijalna prava

Anušić: Opada interes za služenje u Hrvatskoj vojsci

| Autor: Hina
(Snimio Davor Kovačević / Novosti)

(Snimio Davor Kovačević / Novosti)


Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić rekao je, sudjelujući u utorak u Đakovu na svečanom ispraćaju 40. kontingenta hrvatskih vojnika (HRVCON) u operaciju potpore miru u Republiku Kosovo (KFOR) da u Hrvatskoj opada interes za služenje u vojsci.

''Trend je takav da opada interes za služenje, kako dragovoljno tako i svako drugo služenje u Hrvatskoj vojsci, a sukladno svim onim okolnostima koje nisu samo specifične za Hrvatsku, nego i za sve države svijeta. Moramo jačati i snažiti sigurnost, a sigurnost se snaži kroz kvalitetnu Hrvatsku vojsku'', rekao je.

Materijalna prava su ključna kada se govori o motivaciji i regrutaciji novih vojnika, kazao je i najavio da će osobno poraditi na povećanju materijalnih prava svakog vojnika, dočasnika i časnika.

Govoreći o strateškim planovima Ministarstva obrane (MORH), Anušić je rekao da oni uključuju dovršetak nabave helikoptera Black Hawk, oklopnih vozila Patria i Bradley te dovršetak obalno ophodnih brodova te povratak vojske u Beli Manastir.

Anušić je precizirao kako do kraja godine očekuje dolazak Bradleya u tvornicu Đuro Đaković radi njihove revitalizacije, a otkrio je i da idući tjedan ide na sastanak s direktorom Brodosplita Tomislavom Debeljakom kako bi se riješio problem oko izgradnje obalno ophodnih brodova.

Ministar je komentirao i protjerivanje prvog tajnika u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu Hrvoja Šnajdera kojeg su srbijanske vlasti proglasile personom non gratom.

''U ovom trenutku sigurno traju konzultacije između ministra vanjskih poslova i premijera te svih službi koje trebaju vidjeti na koji način reagirati na odluku srbijanske vlade da se protjera hrvatski diplomat'', rekao je.

Na pitanje o požaru u osječkoj tvrtki Drava International, Anušić je odgovorio da su preliminarni rezultati, koje je dobio još dok je bio osječko-baranjski župan, zadovoljavajući, ali i upozorio da se informacije čekaju već mjesec dana te da bi o svemu trebalo pitati Državni inspektorat koji je, kako je istaknuo, dužan dostaviti te informacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater