"Jesen u Lici"

Gospić narednih dana postaje Hrvatska u malom! Izložbu otvara Gordan Jandroković, dok u subotu stiže premijer Andrej Plenković

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


U tijeku su završne pripreme za 25. po redu izložbeno-tradicijsku manifestaciju „Jesen u Lici. Po nekoliko važnih detalja već sada se zna kako će to biti najveća i najmasovnija priredba ovog serijala. Upitana o broju izlagača pročelnica Odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije Ana Rukavina Stilinović nije nam mogla puno pomoći.

- Izlagači iz cijele Hrvatske i danas uglavnom potvrđuju svoje dolaske. Vremenska prognoza je izvrsna pa će se na Trgu Stjepana Radića smjestiti više od 300 izlagača sa svojim proizvodima. To će biti apsolutni rekord. Ovoga puta smo bili primorani postaviti štandove, odnono posebne šatore, u okolici glavnog trga.

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

Tu će se smjestiti samo jedan dio izlagača jer će se na poljoprivrednom dijelu izložbe na gospićkoj Stočnoj tržnici okupiti njih oko 200. Dakle, ovo će svakako biti rekordna "Jesen u Lici". Na Stočnoj tržnici će vlasnici dovesti mnoštvo autohtonih pasmina konja, goveda, ovaca i peradi, rekla nam je pročelnica Ana Rukavina Stilinović.

Dolazi i državni vrh

Gospić će sutra biti domaćin savjetovanja o Hrvatskim šumama na koje dolaziu ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Gospićki i županijski obrtnici ugostit će mnoštvo kolega i kolegica iz srodnih udruženja s područja cijele Hrvatske, od Rijeke i Viškova, do predstavnika sličnih asocijacija iz svih hrvatskih Županija.

Od župana ličko-senjskog Ernesta Petryja dobili smo informaciju vezanu uz prvi i drugi dan ove izložbe. Nakon domaćih snaga gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića brojnim uzvanicima obratit će se župan Ličko-senjski Ernest Petryy. Slijedi ministrica poljoprivrede Marija Vučković, podpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, dok će izložbu proglasiti otvorenom predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

U dopodnevnim satima ove subote u Gospić stiže premijer Andrej Plenković. Nakon nazočnosti na svečanom potpisivanju Ugovora 15 OPG-a u projektu "Lika", premijer Plenković će se na središnjem Trgu Stjepana Radića obratiti nazočnima, a zatim obići izložbu "Jesen u Lici".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini