Useljenje u kuće očekuje se tijekom listopada

U pola godine u Petrinji i Glini izgrađena 131 kuća

| Autor: Hina
(Snimio Nikola Cutuk/Pixsell)

(Snimio Nikola Cutuk/Pixsell)


Na području Petrinje i Gline u pola je godine izgrađena 131 kuća u kojima će privremeno boraviti korisnici stambenih kontejnera, do obnove njihovih kuća stradalih u potresu. 

Županijsko naselje Petrinia u Petrinji Sisačko-moslavačka županija gradi na dvije lokacije, u Ulici Ive Maline gdje je 41 kuća i Ulici Rudolfa Hercega sa 16 kuća. Osim kuća površine 45 četvorna metra, u kojima se već montira namještaj, naselja će imati i objekte društvene namjene. 

Useljenje u kuće očekuje se tijekom listopada, najavio je župan Ivan Celjak tijekom obilaska naselja. Dodao je da je u kratkom roku proveden postupak javne nabave, napravljen projekt i počela izgradnja.

Županija je objavila javni poziv za dodjelu stambenih jedinica na privremeno korištenje na području Gline i Petrinje koji je otvoren do 25. rujna i nalazi se na web stranici.

Osim u Petrinji, u izgradnji su i Banovi dvori u Glini gdje su izgrađene 74 kuće, od kojih je njih 30 već namješteno i spremno za useljenje. 

Celjak je rekao kako će treće županijsko naselje biti u Sisku, na Zelenom brijegu, gdje se rade temelji na kojima će biti postavljeno 35 kuća i jedan objekt za društvene namjene.

Državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić istaknuo je kako je ubrzana dinamika izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća u sklopu organizirane obnove koju provodi država, ali i izgradnja višestambenih zgrada koje se financiraju iz državnog proračuna.

Istaknuo je da će sredinom listopada biti završeno osam višestambenih zgrada na području grada Petrinje sa 128 stanova, a u Glini 4 višestambene zgrade s 52 stana.

Raspisana e javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova, rekao je Orlić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater