RIJEČKI HDZ

Josip Ostrogović: Plenković i Butković slijevaju kapital u riječki bazen, a SDP ga isušuje

| Autor: Damir Cupać
(Snimio Vedran Karuza)

(Snimio Vedran Karuza)


Predsjednik riječkoga HDZ-a Josip Ostrogović upozorio je da je nedopustivo da Grad Rijeka i riječki gradonačelnik Marko Filipović podiže cijene dok ih premijer Andrej Plenković i Vlada spuštaju, pojasnivši da HDZ građanima daje, a SDP im oduzima.

– Vlada HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića u trenutku koji je zahtijevao njenu intervenciju osmislila je peti po redu paket konkretnih mjera kojima se pomaže umirovljenicima, obiteljima s djecom i pripadajućim doplacima, primateljima socijalne pomoći, ali i svim ostalim građanima koji će odsad u trgovinama ključne artikle kupovati po nižim cijenama, zadržat će se niske cijene energije, daleko ispod tržišnih…

Prosječna neto plaća od početka Plenkovićevog premijerskog mandata 2016. narasla za čak 401 eura i to je pokazatelj kontinuiteta uspješnosti naših politika unatoč brojnim teškim okolnostima, od covida i dva potresa do rata u Ukrajini. Riječka, SDP-ova gradska vlast radi suprotno. Gradonačelnik Marko Filipović, ironično rečeno svjetski putnik koji bez ikakvog konkretnog smisla i učinka putuje, putuje i putuje, i bježi od tužne riječke realnosti.

Naš riječi ministar vanjskih poslova, što je naravno ironija na njegov način obnašanja funkcije gradonačelnika, svoju gradsku politiku svodi na – povećanje cijena komunalnih usluga, naglasio je Ostrogović.

Naveo je da je u Rijeci sada skuplja vožnja Autotrolejevim autobusima, poskupljuje i grobna naknada, poskupljuje voda, poskupljuje cijena parkiranja, kao i odvoz smeća.

– U gradu na Rječini sve poskupljuje, u rasponu od 10 do 60 posto. SDP-ova vlast u Rijeci bez ikakvih razvojnih politika, bez plana i programa kako će se olakšati građanima dnevno funkcioniranje i smanjiti im mjesečne troškove, otuđila se od baze i naroda. Vlast je to koja je samoj sebi svrhom i zato je osuđena na svoj kraj. To je proces kojem u Rijeci svjedočimo.

Siguran sam da brojimo zadnje mjesece SDP-ovog upravljanja gradom u kojem se velike infrastrukturne investicije događaju samo zahvaljujući HDZ-u i politici ove Vlade, prije svega Andreju Plenkoviću i ministru Olegu Butkoviću koji slijevaju kapital u riječki bazen, a SDP-ova ga politika samo isušuje, ocijenio je Ostrogović.

Dodao je da trenutno živimo u dva paralelna politička svijeta – jednom, na državnoj razini, aktivnom u suočavanju s izazovima, koji na izazov vremena odgovara konkretnim mjerama i politikama, dok u drugom svijetu, nesvjestan generalne situacije, hibernira SDP, koji građanima Rijeke, svom takozvanom crvenom bastionu, u svojoj lažnoj socijalnoj politici, poručuje da im podiže sve komunalne cijene.

– HDZ i Vlada osmislili su paket mjera za cijelu državu. Uskoro se paket pravih i razvojnih mjera priprema za Rijeku. Za Rijeku 21. stoljeća. HDZ dolazi, SDP odlazi. Konačno, zaključio je predsjednik riječkog HDZ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini