ZAGREB

Vatrogasci zbog nedjeljnog nevremena odradili više od dvjesto intervencija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je u četvrtak dijelove četiri županije i grada Zagreba zbog čega su brojni građani dozivali u pomoć vatrogasce koji su odradili više od dvjesto intervencija, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo civilne zaštite.

Nevrijeme je zahvatilo dijelove glavnog grada te Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Podslijemenski dio grada Zagreba zahvatila je jaka kiša koja je u kratkom periodu poplavila dvorišta i prometnice. Najviše dojava bilo je s područja Mikulića i Gračana, a radilo se uglavnom o začepljenim šahtovima, zatrpanim odvodnim kanalima te nanesenoj zemlji i granju na prometnicima.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je dvadesetak poziva vezano za nevrijeme, a na otklanjanju posljedica angažirane su i komunalne službe.

Područje Požege zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, a ponegdje i tučom zbog čega je županijski centar 112 Požega zaprimio 190 poziva. Na tom su području u kratkom vremenu pale 63 litre kiše po metru četvornom pa slivnici i odvodnja nisu mogli primiti svu količinu vode zbog čega je došlo do plavljenja više desetaka kuća, podruma, gospodarskih zgrada, vrtova, ulica i odvodnih kanala. 

Vatrogasci JVP Grada Požege i DVD Požega te vatrogasna društva s područja djela Požeštine odradili su oko 110 intervencija.

Zbog obilne kiše došlo je do plavljenja kuća, dvorišta, kanala i prometnica i na području općina Rešetari i Staro Petrovo Selo u Brodsko-posavskoj županiji. U ispumpavanju vode iz podruma i dvorišta sudjelovalo je 140 lokalnih vatrogasaca koji su s 31 vozilom odradili 80 intervencija.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije također je zaprimljeno više dojava o potrebi ispumpavanja vode iz dvorišta i objekata. 

Na području Koprivničko-križevačke županije zaprimljeno je petnaestak dojava građana o plavljenju podruma i okućnica na području grada Đurđevca i okolice. Zbog obilnih padalina kanalizacija nije mogla preuzeti svu količinu vode te je trebalo sanirati poplavljene objekte ispumpavanjem vode. Na širem području Đurđevca poplavljene su i neke lokalne ceste te se promet odvijao otežano. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini