ZAGREB

Erlić razgovarao s lokalnom upravom o Programu revitalizacije Dalmatinske zagore

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić posjetio je u petak Dalmatinsku zagoru, a glavna tema sastanaka s lokalnom upravom bili su učinci realiziranih javnih projekata te planovi provedbe za nove, prijavljene na Program gospodarske i društvene revitalizacije toga kraja.

Program gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore osigurava bespovratnu financijsku potporu od 10 milijuna eura nacionalnih sredstava kojom će se dodatno potaknuti ulaganje u javne infrastrukturne prioritete, osobito one koji se ne mogu financirati u okviru postojećih programa Europske unije, priopćeno je večeras iz Ministarstva.

Provedbom prijavljenih projekata na taj Vladin program, realizirat će se sadržaji od vitalnog značaja za područje Dalmatinske zagore, a početak investicija očekuje se već krajem ove godine.

Ministar Erlić se u Trilju susreo u gradskoj upravi s gradonačelnikom Ivanom Bugarinom gdje su, među ostalim, razgovarali o dogradnji jasličkog dijela Dječjeg vrtića Trilj.

Zajedno su obišli „CEKOM 3LJ“ u gospodarskoj zoni Čaporice, projekt sufinanciran europskim sredstvima čija se puna funkcionalnost očekuje do kraja godine, a već sada donosi benefite za lokalno gospodarstvo. Riječ je o infrastrukturi podignutoj za povezivanje istraživanja i razvoja s poduzetničkim aktivnostima u cilju proizvodnje i komercijalizacije proizvoda temeljenih na samoniklom ljekovitom i aromatičnom bilju Dalmatinske zagore.

Radni susreti nastavljeni su posjetima gradovima Vrlici i Drnišu.

Gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić predstavio je ministru projekt izgradnje vrtića koji će se financirati sredstvima Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore te su nakon toga obišli lokalitet Vrličke česme za koji je spreman projekt njenog uređenja.

Drniški gradonačelnik Josip Begonja iznio je detalje o pripremljenim projektima koji se tiču javne rasvjete, sustava odvodnje te izgradnje hostela. Svi su prijavljeni i očekuju financiranje, navodi se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of