OSIJEK

Osijek: Županija kroz projekt „Učimo zajedno 6“ osigurala 162 pomoćnika u nastavi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kroz projekt Osječko-baranjske županije (OBŽ) „Učimo zajedno 6“ vrijedan 974.038 eura osigurana su 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece s poteškoćama, istaknuto je na završnoj konferenciji održanoj u utorak.

Nositelj projekta, koji traje godinu dana odnosno do 22. kolovoza ove godine, je Osječko-baranjska županija, a partneri su joj 46 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., financiran je iz Europskog socijalnog fonda i to bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna u iznosu 925.336 eura dok je 48.701 euro osigurala Županija.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasivši da su osigurana 162 pomoćnika u nastavi za ukupno 168 djece s poteškoćama, ocijenio je da se uspješna provedba projekta očekuje i u budućnosti.

"OBŽ je dodatno povećala cijenu rada pomoćnika u nastavi s 25 na 30 kuna po satu te na taj način dodatno honorirala njihov vrijedan rad. I dalje ćemo nastaviti ulagati u obrazovanje, djecu i mlade kako bismo zajednički stvorili uspješnu i snažnu zajednicu", poručio je Miletić.

Ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice, Vlatka Zahirović naglasila je da je pomoć asistenata u nastavi ogromna, kako učenicima tako i obrazovnim djelatnicima, i da nije sigurna kako bi uopće mogli organizirati nastavu bez njihove pomoći.

"Ove godine imali smo 14 pomoćnika u nastavi zahvaljujući kojima smo djeci omogućili kvalitetu nastave i adekvatan pristup učenju", kazala je dodajući kako se susreću s različitim oblicima poteškoća kod djece, od onih u kretanju, ponašanju, do poteškoća u učenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of