SPLIT

Humanitarna akcija "Svi za Mašu"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Svi za Mašu" - naziv je humanitarne akcije u kojoj je 46 slikara darivalo svoja djela kako bi se njihovom prodajom namaknula sredstva potrebna za operaciju 30-godišnje Splićanke Maši Bulatović, koja je nakon prometne nesreće sa 17 godina osuđena trajno na invalidska kolica

Na aukciji u kavani splitskog  HNK-a u utorak navečer je od prodaje umjetnički slika prikupljeno, kako su izvijestili organizatori, gotovo 4.000 eura.

Slike koje nisu prodane bit će do 11. lipnja ove godine izložene u prostorima splitske Prokulture na Peristilu i ondje će ih zainteresirani također moći kupiti, a novac će biti namijenjen Maši Bulatović u njenoj borbi za zdravlje.  Za ovu humanitarnu aukciju donirana su, među ostalim, djela Josipa Botterija, Dimitrija Popovića, Srećka Žitnika. 
Humanitarnu akciju pokrenula je splitska Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU). Koordinatorica akcije Ana Marija Botteri je rekla kako je u sklopu ove akcije novac dobrotvorno prikupljan i u splitskim kavanama te da je do sada prikupljeno više od 30 posto od ukupno 67 tisuća eura koliko je potrebno za operaciju Maše Bulatović.
Nakon ozljeda u prometnoj nesreći 2009. godine ostala je trajno vezana za invalidska kolica. Unatoč tomu, Maša je uspjela završiti splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, bavi se volonterstvom i slikanjem. Zbog dugotrajnog sjedenja u invalidskim kolicima nastala  je dekubitalna rana koja joj ugrožava život, a za čije je uklanjanje potreban operacijski zahvat, ali i korištenje posebnog uređaja koji se može dobiti u najam.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater