ZAGREB

Pravosudni policajci prosvjeduju ispred Ministarstva pravosuđa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sindikat pravosudne policije Hrvatske (SPPH) organizirao je u petak prosvjed ispred Ministarstva pravosuđa, u kojem su najavili da će predstavnike sindikata pozvati na razgovor.

Sindikat je prosvjed koji je počeo u 15,30 sati organizirao nezadovoljan stanjem u zatvorskom sustavu i lošim materijalniim pravima.

Na konferenciji za novinare ovoga tjedna ispred zatvora u zagrebačkom Remetincu zatražili su povećanje plaća za 15 posto i hitan sastanak s resornim ministrom, a upozrili su da je moguć i štrajk ako ne dođe do dogovora.

Sindikalisti također zahtijevaju raspisivanje natječaja za prijem najmanje 200 pravosudnih policajaca, s obzirom na to da više nema zabrane za prijem u državnu službu.

Ranije su kazali da će na prosvjed doći 200 pravosudnih policajaca, a najavljivali su autobuse iz Rijeke, Pule, Osijeka i Vukovara.

Predsjednik SPPH Armin Tatarević kazao je kako se nada da će ih ministar Ivan Malenica pozvati na razgovor i da će se pronaći neko rješenje.

Dopredsjednik sindikata Jelenko Krešo rekao je da će o stavu ministra i vlade ovisiti njihove daljnje akcije, odnosno mogući štrajk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of