skandal u mup-u

Smijenjen načelnik policije. Bio je alkoholiziran i u društvu člana narkobande kojeg je policija došla uhititi?

| Autor: Glas Istre
Ministarstvo unutarnjih poslova ( Željko Puhovski/Cropix)

Ministarstvo unutarnjih poslova ( Željko Puhovski/Cropix)


Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović danas je razriješen dužnosti, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, prenosi Jutarnji list.

Kako navode, Petrović je jučer podnio zahtjev za da ga se "na osobni zahtjev, u skladu s člankom 61. stavak 1. u vezi članka 59. stavka 3. točka 1. Zakona o policiji (NN 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16 i 66/19) razriješi s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske".

"Uvažavajući razloge zbog kojih je zatražio razrješenje, Zvonimir Petrović je s današnjim danom razriješen s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske", priopćio je MUP, ali je usto najavljeno i pokretanje disciplinskog postupka protiv njega.

"Glavni ravnatelj policije Milina će nadležnom disciplinskom sudu MUP-a, protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu nedoličnog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije", dodaju iz MUP-a ne navodeći pritom o kakvom se nedoličnom ponašanju radi.

Zvonimir Petrović na mjestu načelnika PU krapinsko-zagorske proveo je tek nešto više od dva mjeseca. Imenovan je 23. ožujka ove godine.

U sjedište Uprave u Zaboku došao je iz Sektora kriminalističke policije, a dotad je bio na mjestu voditelja Službe općeg kriminaliteta.

Kako se neslužbeno doznaje, razlog Petrovićeve smjene leži u činjenici da se ovih dana poprilično alkoholiziran zatekao u jednom zagrebačkom lokalu u istom društvu u kojemu je bio i Z. P., jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dina Muzaferovića Cezara, a kojega su službenici PN USKOK-a došli uhititi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater