nije bilo baš ugodno

Medvjed prošetao terasom i stepenicama

| Autor: Glas Istre
Smeđi medvjed ( Arhiva)

Smeđi medvjed ( Arhiva)


U nedjelju ujutro u jednu okućnicu na Javorišću u Kraljevici zalutao je medvjed, piše Novi list. Uočili su ga gosti prvih susjeda koji su čuli šuškanje i buku pa vidjeli malog medvjeda koji se spuštao stepenicama. Ostali su šokirani, a medo je potom skočio na put prema uvali Scott. O svemu je obaviješten lovnik Zlatko Vukelić iz Lovačkog društva »Srndać« Hreljin. 

-To je dosta mladi medvjed, mati ga je potjerala od sebe i sada je on u potrazi za hranom. A kako su ljudi neodgovorni i bacaju hranu i smeće oko kontejnera onda on tamo traži hranu. Imali smo i slučaj u Kraljevici s jednim čovjekom koji je hranio divlje svinje pa su mu dolazile u dnevni boravak, objašnjava lovnik Zlatko Vukelić.

Kako je u Hrvatskoj smeđi medvjed strogo zaštićena životinja temeljem Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama, o njemu vodi brigu nadležno Ministarstvo poljoprivrede te Vukelić kaže da oni ne mogu previše reagirati.

– U dogovoru s Republikom Hrvatskom mi možemo ići u istjerivanje, ali to u ovo doba godine nije realna opcija, zbog srneće divljači i zelenila. Preporuka je zato građanima i mještanima da ne ostavljaju hranu na otvorenom, kako medvjed ne bi došao kod njih u potrazi za hranom, pojašnjava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater