VARAŽDINSKE TOPLICE

Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama u završnoj fazi opremanja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 18,4 milijuna eura, mogao bi biti otvoren za mjesec dana, a taj centar u završnoj fazi opremanja u petak su obišli župan Anđelko Stričak i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

Priča koja je trajala više od 20 godina napokon će imati svoj završetak, i to već za otprilike mjesec dana, kada se dobiju sve potrebne dozvole za rad, i Nacionalni rehabilitacijski centar za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine Specijalne bolnice Varaždinske Toplice otvorit će vrata korisnicima, ističe se u priopćenju Varaždinske županije.

Državni tajnik Družak rekao je kako Varaždinska županija uz potporu Vlade korištenjem europskih financijskih sredstava "radi čuda te da cijeli kompleks ima potencijal postati i bazom hrvatskog sporta."

„Brzo će Varaždinska županija, odnosno Varaždinske Toplice, postati važna točka na europskoj karti zdravstvenog turizma. To apsolutno ima potporu i Ministarstva turizma i sporta i Vlade Republike Hrvatske”, zaključio je Družak.

Župan Stričak podsjetio je kako je procedura izgradnje tog centra sve do završne faze njegova opremanja trajala dvije godine, a vrijednost investicije je 18,4 milijuna eura. Dodao je kako će se, uz nove projekte koji su prijavljeni, za bolnicu u Varaždinskim Toplicama ukupno izdvojiti 36 milijuna eura.

Smatram da Varaždinske Toplice razvijamo u dobrom smjeru, u smjeru zdravstvenog turizma i kroz dvije godine će Varaždinske Toplice sa svim ovim investicijama zasigurno biti središte zdravstvenog turizma Republike Hrvatske, istaknuo je župan Stričak.

Ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Denis Kovačić objasnio je kako će novi objekt biti opremljen najmodernijom opremom i imati uvjete "kakvih u široj okolici nema nigdje".

„Imamo lanac robotske i robotizirane opreme, što otvara jednu novu perspektivu u rehabilitaciji naših pacijenata. Spoj educiranih liječnika, fizioterapeuta, radnih terapeuta, medicinskih djelatnika s vrhunskom opremom siguran sam da će dati daleko bolje rezultate u liječenju”, rekao je Kovačić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum