OPATIJA

Najavljena manifestacija "Liburnija u Domovinskom ratu"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Od 3. do 7. travnja u Opatiji će se održati manifestacija "Liburnija u Domovinskom ratu" s istoimenom izložbom u Centru Gervais kao središnjim događajem, najavljeno je u utorak.

Multimedijalna izložba otvara se 3. travnja, a na njoj će biti izložene fotografije, odore, makete borbenih vozila, improvizirano oružje, dijelovi srušenih zrakoplova, snimke s ratišta, animirane karte događaja u Domovinskom ratu i zastave vojnih postrojba.

Na otvorenju će sudjelovati i pripadnici Zapovjedništva specijalnih vojnih postrojba iz Delnica. Autor koncepcije izložbe je kolekcionar Damir Batistić.

Dva dokumentaran filma - "Ugriz risa" Bernardina Modrića, koji govori o osvajanju skladišta oružja te vojarne u Lučicama u blizini Delnica 1991. godine, i "Povratak iz Oluje", sastavljen od snimaka Hrvatskoga časničkog zbora Liburnije prikazat će se 3. travnja.

Dan poslije, 4. travnja zapalit će se svijeće i položiti cvijeće na spomen-obilježja poginulim braniteljima, a služit će se i misa zadušnica.

Tog dana poslijepodne u opatijskoj Villi Antonio predsjednik Hrvatskoga časničkog zbora Liburnije brigadni general Frano Primorac održat će edukativno predavanje "Liburnija u Domovinskom ratu".

Na programu je i projekcija još jednog filma Bernardina Modrića "Vatreni kišobran" o neizvjesnim trenutcima protuzračne obrane Rijeke. 

Organizator manifestacije je Hrvatski časnički zbor Liburnije, a pokrovitelj je Grad Opatija.

Izložba u Centru Gervais bit će otvorena svaki dan od 12 do 18 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom