VARAŽDIN

U Varaždinskoj županiji sanira se 28 klizišta, investicija vrijedna 4,7 milijuna eura

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Do ljeta ove godine u Varaždinskoj županiji bit će sanirano 28 klizišta koja su se aktivirala nakon potresa, u što će biti uloženo 4,7 milijuna bespovratnih eura iz Fonda solidarnosti EU, a župan Anđelko Stričak u petak je obišao radilišta na području Grada Lepoglave i Općine Bednje.

Klizišta će sanirati Županijska uprava za ceste (ŽUC) koja je ugovor o financiranju potpisala s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Trenutačno se radi na devet klizišta, među kojima i na lokalnim cestama u Purgi Bednjanskoj i Kameničkom Podgorju, a prilikom obilaska radilišta župan Stričak podsjetio je da ŽUC upravlja s 950 kilometara županijskih i lokalnih cesta na kojima se pojavilo više od 40 klizišta.

„Projektom je obuhvaćena sanacija klizišta na cestama većinom u bregovitom dijelu županije, na području osam općina i četiri grada. Ne treba posebno isticati koliko je ovaj projekt važan i koliko će se njime doprinijeti sigurnosti svih sudionika u prometu”, rekao je Stričak.

Župan je dodao da s ovim radovima pripremaju obnovu kolnika na oko 60 kilometara županijskih i lokalnih cesta. Vrijednost te investicije iznosi 9,5 milijuna eura, a riječ je također o bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti.

„S jedne strane pripremamo, s druge raspisujemo natječaje, s treće odrađujemo, a s četvrte strane privodimo radove kraju. Znači, imamo dobar tempo”, zaključio je župan Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački kazao je kako će u sljedećih deset dana početi radovi na još devet lokacija.

„U sanaciju klizišta Purga Bednjanska bit će uloženo 172.000 eura, a u svih sedam klizišta na području Općine Bednja 893.000 eura. Vrijednost sanacije klizišta u Kameničkom Podgorju je 328.000 eura, a sanirano će biti još jedno, tako da će ukupna vrijednost radova na području Grada Lepoglave biti 678.000 eura”, pojasnio je Osonjački.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter