OSIJEK

U Osijeku štete od nevremena gotovo sasvim sanirane

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon olujnog vjetra koji je u subotu puhao, štete na području Osijeka gotovo su sasvim sanirane, izvijestio je u ponedjeljak osječki gradski Stožer Civilne zaštite (CZ).  

Načelnik tog stožera, zamjenik osječkoga gradonačelnika Dragan Vulin izjavio je novinarima kako još treba sanirati krov glavne osječke tržnice, što će biti gotovo tijekom dana, pa će vanjski i unutarnji dio tržnice, nakon dva dana prekida zbog uklanjanja šteta, u utorak normalno raditi.

Izvijestio je kako je popravljena i ograda Dječjeg vrtića "Sjenčica", koju je u subotu oštetilo srušeno stablo, pa djeca mogu sigurno u dvorište.

Zahvalio je pripadnicima svih služba koji su cijeli taj dan proveli na terenu te se pobrinuli da se još u subotu navečer ne vide tragovi olujnoga vjetra, a posebno osječkim vatrogascima, koji su intervencijom spasili krovove na tri objekta unutar osječkoga Kliničkog bolničkog centra.

Na upit novinara, Vulin je odgovorio kako još nije procijenjena šteta od nevremena, ali šteta na krovu tržnice trebala bi biti pokrivena iz osiguranja.
Očekujemo da i građani prijave štetu na svojoj privatnoj imovini, ali treba vremena da se prikupe ti podatci, rekao je Vulin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter