OSIJEK

Zaklada "Slagalica" u Slavoniji i Baranji provodi program "Aktivni u zajednici"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječka Zaklada za razvoj lokalne zajednice "Slagalica", u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, i ove godine na području pet slavonskih županija provodi program „Aktivni u zajednici“, izvijestili su u ponedjeljak iz ove Zaklade.

Zaklada "Slagalica" će, u suradnji sa sudionicima koji će se javiti na raspisani javni poziv, analizirati potrebe u lokalnim zajednicama i razvijati programe, aktivnosti i kampanje. S time u vezi, održavat će se  manifestacije, sajmovi, radionice, javni događaji te provoditi i mentorirati kampanje za prikupljanje novčanih sredstava u zajednici.

Na taj način, kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje, sudionici programa dobit će priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu, a naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina lokalna zajednica.

Program "Aktivni u zajednici", koji se provodi od 2018., nije program dodjele financijskih sredstava za provedbu projekata, nego program jačanja kapaciteta lokalnih zajednica na području Slavonije i Baranje za povezivanje, suradnju i aktivno uključivanje građana u razvoj zajednice.

Program se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a namijenjen je udrugama, kulturnim i obrazovnim ustanovama, organizacijama civilnog društva te jedinicama lokalne samouprave, kako bi se riješili konkretni problemi koje dionici programa ocijene relevantnim za njihovu lokalnu zajednicu, stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini