PETRINJA

Milanović: Ako AP nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak da ako AP spominjan u porukama koje su razmjenjivale uhićene Gabrijela Žalac i Josipa Rimac u sklopu afere softver "nije Ante Pavelić, onda je Andrej Plenković", ustvrdivši da je stoga on svjedok "jedan kroz jedan".

"Tko je AP? Je li Ante Pavelić? Nije", kazao je Milanović koji je u Petrinji sudjelovao na svečanom ispraćaju 3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Litvi.

"Kninska Madame de Pompadour Žozefin Rimac i ova druga, Gabika su cure kalibrirane za veliki domet, a uhvatili su ih kao zadnje opančarke. I sve sad to izlazi van, to su lopine", komentirao je.

"Ljudi su krali kao veliki i sad u razgovoru tih dviju visokih dužnosnica, dramskih figura iz HDZ-ove galerije likova, čujemo da spominju AP", rekao je Milanović dodavši kako je Plenković svjedok, "jedan kroz jedan".

Komentirao je i da ne može zamisliti takav razgovor vođen u njegovo vrijeme kao tadašnjeg premijera, npr. između Slavka Linića i Branka Grčića.

"Da dvoje mojih ministara razgovara o takvoj temi na takav način i poziva se na mene mi je konceptualno, situacijski nezamislivo", rekao je Milanović ustvrdivši da je stvar uznemiravajuća.

Stanje na zalihama u vojsci je bijedno

Predsjednik Republike komentirao je i stanje zaliha u Hrvatskoj vojsci rekavši kako je ono "bijedno". Naglasio je kako je on nabavio haubice, ubrzo nakon toga prestao je biti premijer, a da u međuvremenu nije nabavljeno streljivo.

"Kupili smo BMW, vozimo ga u drugoj brzini, koljemo ga tko zadnji mesari. Tko je za to odgovoran? Ja nisam", kazao je.

Vojska ima kvalitetnu opremu koju ne može koristiti na ozbiljan način jer ima streljivo samo do šesnaest, sedamnaest kilometara, a to je razina Drugog svjetskog rata. A za to netko odgovara, kao i za prazna skladišta, rekao je Milanović.

Vezano za napise u medijima da ministar obrane Mario Banožić želi na čelu Vojne sigurnosno obavještajne agencije (VSOA) vidjeti generala Miju Validžića, Milanović je poručio kako "svačije ime koje se nečijom voljom pojavi u javnom prostoru diskreditira tog čovjeka i šansa da bude imenovan se eksponencijalno smanjuje".

Na upit kad će riješiti problem u VSOA-i odgovorio je - kad se Plenković obrati meni.

"Nema tu mojih imena, ali stvar stoji. Zašto? Jer netko želi imati totalnu dominaciju nad svime i odlučivati o svemu i nametati svoje kadrove i porobiti cijelu državu", rekao je Milanović.

Vratio se pritom na razgovor Rimac i Žalac dodavši kako "razgovor s AP-om sve govori". "Sve je naše, mi smo pametne, oni nas podcjenjuju, to je naše, to su sve papci i samo pred očima torbice Vuittona", komentirao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater