Što će sad?

Postoji mogućnost da se Pevex više neće smjeti zvati Pevex

| Autor: Glas Istre
Snimio Danilo MEMEDOVIĆ

Snimio Danilo MEMEDOVIĆ


Zdravko Pevec, nekadašnji vlasnik poznatog trgovačkog lanca koji danas ima nove vlasnike i novo ime (Pevex), tvrdi da je "dobio pravosudnu bitku" i da se Pevex ne smije tako zvati jer je ime previše slično starom imenu. Da bi pojasnio, Pevec kaže da nikome ne pada na pamet osnovati tvrtku koja bi se zvala Coca Colax.

"Prvo je na moju stranu stao Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a sada i Upravni sud. Pa nisu oni toliko naivni", tvrdi Pevec i dodaje da su novi vlasnici "mislili da će žalbom Upravnom sudu uspjeti u naumu da bez posljedica koriste ime Pevex, no grdo su se prevarili".

"Odbijen je prijedlog Pevexa da tužba koju su pokrenuli protiv rješenja Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, kojim je poništen njihov žig PEVEX Z20190554. Sud je tako odlučio da rješenje Zavoda za intelektualno vlasništvo i dalje ima puni učinak, i to bez obzira na to što je protiv tog rješenja Pevex pokrenuo Upravni spor. Za mene to znači da i dalje mogu slobodno komunicirati da Pevex nema zaštićen niti jedan žig Pevex", rekao je Pevec, dodavši da mu je bilo iznimno drago pročitati izjave iz Pevexa prema kojima su oni spremni i razgovarati s njim i da se žele dogovoriti.

"Manje sam bio sretan načinom na koji to rade i "sugestijama da mi žele sve najbolje u poslovanju kako bi im vratio dug". Uz to su mi poručili i da su spremni na razgovore i mirno rješavanje sudskih sporova, njih 25 koliko su ih oni nabrojali, ali po pravomoćnim sudskim rješenjima.

Svi oni su me natjerali da danas vodim raznih skoro 50 sporova, od čega 25 sudskih s 20 odvjetnika širom Hrvatske. Mogu se pohvaliti, dosta uspješno. Sve su mi uzeli, no čast, moral i poštenje oduzeti mi ne mogu. A ni snagu i volju da se borim za pravdu, za imovinu, za pravo na svoje ime", zaključio je Pevec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom