ČIŠĆENJE SNIJEGA OTEŽAVA JAK VJETAR

FOTO / Snijeg u Dalmaciji izazvao kaos na cestama, za kamione nema slobodnog pravca prema Dalmaciji i iz Dalmacije prema unutrašnjosti

| Autor: Glas Istre
(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)

(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)


Zbog snijega i leda bio je zatvoren dio Jadranske magistrale od Piska do Donjih Brela, no otvoren je oko 10.15 sati, piše Index.

Autocesta A1 u zaleđu Omiša je potpuno prekrivena snijegom. 

(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)

U Splitu u subotu ujutro pada susnježica, iz splitskog Državnog hidrometeorološkog zavoda doznaje se da se tijekom noći u većem dijelu Dalmatinske zagore snježni sloj nataložio na tlu nekoliko centimetra. Susnježica i blagi snijeg koji u Splitu pada od jutarnjih sati ne formira snježni pokrivač na tlu i prema prvim informacijama nema zastoja u prometu.

(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)

Sloj snijega na tlu od nekoliko centimetra nataložio se u većem dijelu Dalmatinske zagore, posebice na širem području Imotskog, Vrgorca i Sinja, što otežava promet vozila, izvijestili su iz Županijskih cesta Split. 

(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)

Ralice su na terenu, ali kažu da im čišćenje snijega otežava jaki vjetar. 

U Imotskom je, pak, potpuno prekrio ulice.

(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)(Snimio Ivo Ravlić / Cropix)

Snijega na tlu ima diljem unutrašnjosti Dalmacije. 

Obilna kiša s tučom i grmljavinom probudila je jutros Dubrovčane. Navrijeme je potrajalo, a napadale su veće količine tuče koja se potom zadržala na cestama i krovovima.

Sve više je problema i u prometu. Za kamione u ovim trenucima nema slobodnog pravca prema Dalmaciji i iz Dalmacije prema unutrašnjosti. 

Hrvatski autoklub upozorio je da u Slavoniji, Baranji, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije povremeno pada snijeg (moguća je i poledica). Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter