KARLOVAC

Oporba: Demokratski standardi u Karlovcu nikad niži

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Karlovački oporbeni vijećnici iz SDP-a i stranke Možemo! bojkotirali su u srijedu sjednicu predsjedništva Gradskog vijeća zbog, kako su ocijenili, nedemokratske prakse vladajućih i ponašanja gradonačelnika Mandića, koje je ispod svake razine.

Dragica Malović iz SDP-a rekla je da "želja za zajedničkim obraćanjem opozicije tinja već dugo", a posljednja sjednica karlovačkoga Gradskog vijeća, dodala je,  bila je "kap koja je prelila čašu" jer su uvrijeđeni nezavisni vijećnici.

Oporbeni vijećnici tvrde kako je gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić   Dražena Cukinu nazvao pozerom te da je predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić (HDZ) oduzeo riječ Ani Matan iz Možemo! "samo zato" što je spomenula imenicu "partija".

"Ovakav način rada više nije održiv. Na posljednjoj sjednici smo svjedočili neviđenoj bahatosti i poništavanju svega što smo htjeli reći građanima. Ponašanje gradonačelnika je bilo ispod svake razine. Gradonačelnik je u Gradskom vijeću gost, a ne primadona. Njegovo farizejstvo je neskriveno. Ako mu se postavi pitanje koje mu nije po volji, izlazi uvrijeđeno za govornicu i tada očekujemo dociranje od barem deset minuta", rekla je Dragica Malović.

Vijećnik iz stranke Možemo! Dobriša Adamec ocijenio je da demokratski standardi karlovačke vlasti nisu nikad bili niži te da ih stvaraju Mandić, vijećnik iz redova HDZ-a Tihomir Mamić i Svetić, koje je nazvao osovinom MMS.

"Posljednja sjednica Gradskog vijeća ni u natruhama nije sličila na demokraciju, nego na autoritarizam, netoleranciju, nepoštovanje građana, ali i na strah od nove, drugačije pripremljene i motivirane oporbe", rekao je Adamec.

Podsjetio da je aktualni sat kada se postavljaju vijećnička pitanjima nositeljima izvršne vlasti skraćen na 60 minuta, a prije je trajao dok se nisu iscrpila sva pitanja.

U tome sudjeluju vijećnici i vlasti i opozicije, a gradonačelnik na svako pitanje ima pet minuta pravo odgovoriti, objasnili su oporbenjaci.

"Na posljednjoj sjednici je u sat vremena gradonačelnik odgovarao 37 minuta", istaknula je  Malović i ironično predložila da se izda rječnik zabranjenih riječi u Gradskom vijeću i da se nabavi uređaj koji će "ugasiti mikrofon kada se spomenu korupcija, lopovluk, partija, laž ili prevara".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum