ZAGREB

Marković (Most): Zagrebački proračun je rastrošan i ne dopire do potreba građana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Lovro Marković istaknuo je u srijedu da je prijedlog proračuna za 2023. "rastrošan i da ne dopire do potreba građana" te kritizirao to što je gradska vlast prihvatila samo jedan amandman tog kluba.

“Drago nam je da su građani iz Huzjanove ulice napokon dobili nešto, no radi se o iznimno malom amandmanu od 20 tisuća eura, dok ostale amandmane koji se tiču i pomoći za novorođenčad te naknade za pomoćnike u nastavi, nisu usvojeni”, izvijestio je Marković na konferenciji za medije.

Iz Gradske uprave jučer su objavili da su prihvatili Mostov amandman za izgradnju privremenog nogostupa u Huzjanovoj ulici, u četvrti Podsused Vrapče, kako bi se osigurao siguran pješački prijelaz za školarce. 

Uoči Gradske skupštine u četvrtak, kada će gradski zastupnici glasati o proračunu teškom 16,6 milijardi kuna (2,2 milijarde eura), Marković je ocijenio da je to “izuzetno neracionalan, rastrošan proračun" i "da ne dopire do interesa građana Zagreba”.

Kako je rekao, unatoč rastrošnosti proračuna, u gradske vrtiće, naknade za novorođenčad te u mjeru roditelj odgojitelj, ulaže se 260 milijuna kuna manje nego ove godine". 

Kritiku proračunu uputio je i predsjednik tog kluba u Skupštini Marko Sladoljev, poručivši da se u godinu i pol dana nove vlasti "nije promijenilo ništa, osim poskupljenja". 

“U 2023. slijedi poskupljenje vode, ove godine poskupio je otpad, gužve su jednake kao i prije, smrad oko Jakuševca je i dalje isti”, rekao je Sladoljev te dodao da neki građani međusobno komentiraju kako je “sve je ostalo isto”, osim što nema bivšeg gradonačelnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater