SPLIT

U Splitu otvorena ENTER konferencija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na otvorenju ?ENTER konferencije u Splitu, na kojoj je oko dvije tisuće sudionika iz šest zemalja, ministar pravosuđa Ivan Malenica rekao je da Vlada podupire takve događaje te da je kroz Nacionalni plan otpornosti i oporavka pripremila više od pet milijarda kuna projekata za obrazovni sustav.

?Otvarajući dvodnevnu konferencije u Spaladium areni ministar pravosuđa i uprave  Malenica rekao je u petak da im je u ministarstvu važno da im se službenici educiraju te da kroz državnu školu za javnu upravu provode mnoge edukacije.

?"Svakako podržavamo ovu konferenciju i ovo je svakako veliki doprinos za ovu županiju za daljnji razvoj obrazovnog sustava", rekao je Malenica.

Svrha Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji organizira ENTER konferenciju, jest okupiti djecu koja žele više i mogu više pružiti, istaknuo je župan Blaženko Boban, dodajući da ?je ovogodišnja konferencija još dinamičnija i interesantnija od prošlogodišnje, a ?u subotu se na njoj očekuje i ?dolazak ?veleposlanik?a ?Južne Koreje.?

Na njoj sudjeluju mladi iz Portugala, Poljske, Turske, Latvije i Mađarske? te ?više od stotinu izlagača i ?124 predavača na tri pozornice, a ?predviđena su i dva seta radionica?. 

?"?Ova je konferencija unutar izvrsnosti u sustavu osnovnoškolskoga i srednjoškolskog obrazovanja. To je, ne samo u Hrvatskoj, jedna od najvećih i najboljih konferencija a području cijele jugoistočne Europe. Njome, uz promociju izvrsnosti i obrazovni sustav, želimo nadograditi Centar izvrsnosti kroz Kamp izvrsnosti u Novim Selima. To bi bio prvi takav kamp u ovom dijelu Europe", najavio je Boban.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom