SPLIT

Advent u Splitu: Otvoreno ledeno klizalište i na Mertojaku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ledeno klizalište, površine 250 četvornih metara, otvoreno je u povodu Adventa u srijedu navečer u parku u splitskoj  četvrti Mertojak, što je privuklo brojne žitelje, posebice mlade i djecu iz tog dijela grada.

"Ovo je prvu put da splitskoj četvrti Mertojak u parku otvaramo ledeno klizalište koje se uklapa u ambijent stabala u parku i obližnjeg potočića te vjerujemo da će to biti privlačno za mnoge  Splićane", rekao je voditelj ledenih klizališta u Splitu Ante Jukić.
Podsjetio je kako je ovo  drugo ledeno klizalište otvoreno u povodu Adventa u Split, prošlog je tjedna otvoreno klizalište na Prokurativama koje je površine 520 četvornih metara.

"Ova će dva klizališta s ukupno oko 770 četvornih metara ledene površine biti otvorena do 6. siječnja iduće godine i procjenjujmo da bi u tom razdoblju moglo na njima klizati oko 30.000 djece", rekao je Jukić. 
Objasnio je kako su ta klizališta u  Splitu u jutarnjim i prijepodnevnim satima besplatno otvorena za  djecu iz vrtića, učenike do četvrtog razreda osnovne škole, djecu štićenike bez roditeljske skrbi, djecu iz domova s posebnim  potrebama.  Po njegovim riječima, komercijalni dio korištenja klizališta u Splitu počinje oko 15 sati,  a najveća posjećenost se očekuje u večernjim satima i vikendom.

Jukić je posebice istaknuo atraktivnost ledenog  klizališta na Prokurativama koj je dvadesetak metara udaljeno  od mora.
"Dok jedni kližu na ledu, u neposrednoj blizini, na moru istodobno brodovi uplovljavaju u splitsku gradsku luku i isplovljavaju iz nje, a to su prizori za razglednice iz Splita za koje sam siguran da će ih turistička zajednica iskoristiti za promidžbu Splita", dodao je Jukić.
Dva ledena klizališta su proizvodi tvrtke Arctic iz Rijeke. Jukić ističe kako je ove godine za Advent u Dalmaciji postavljeno sedam Arcticovih ledenih klizališta - osim dva u Splitu, još po jedno u Zadru, Šibenku, Makarskoj, Kninu i Trilju. Dodao je kako je trend u Europi postavljanje ledenih klizališta u dane  Adventa.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum