RIJEKA

Upaljena prva adventska svijeća na Koblerovom trgu u Rijeci

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Riječki nadbiskup Mate Uzinić u subotu je upalio prvu adventsku svijeću na vijencu na Koblerovom trgu u Rijeci, a nakon toga je prvi put upaljena blagdanska rasvjeta u Rijeci.

 Nakon simboličnog paljenja prve svijeće, na Korzu je nastupila nizozemska skupina artista na štulama Close Act. To je bio uvod u paljenje blagdanske rasvjete na Korzu i drugim lokacijama užeg središta grada.

 U programu ovogodišnjeg riječkoga Adventa do 8. siječnja više je od 100 događanja. Nastavlja se s organizacijom Adventa na Trsatskoj gradini, gdje je upaljena prigodna rasvjeta s više od 12 kilometara lampica. Radi uštede električne energije, dosadašnje lampice zamijenjene su novima, hladno bijele boje, koje troše od 20 do 30 posto manje električne energije. Također radi uštede, gasit će se svake noći u 2 sata i paliti ponovno u 16 sati.

 Na Trsatu će se održati tridesetak glazbenih događanja. Također, adventska događanja bit će i kod kazališta, uz ugostiteljsku ponudu i glazbene programe. 

 I ove godine Korzom će voziti vlakić Djeda Mraza. Na Gatu Karoline riječke postavit će se klizalište Morska pahuljica koje će biti otvoreno od 25. studenog do 15. siječnja. 

  Na Korzu traje humanitarna akcija "Kuglice dobrih želja", u kojoj građani mogu kupiti kuglicu, u nju uložiti svoje želje ili čestitku te je potom postavljanju na središnju božićnu jelku. Sav prihod je namijenjen udruzi Svjetionik koja okuplja djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini