uoči utakmice

FOTO / Hrvatski navijači razvili 200 metara dugačku i 100 kilograma tešku zastavu. Prošla je posebnu carinsku proceduru

| Autor: Glas Istre


Na stadionu Al Bayt u Kataru Hrvatska danas igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Protivnik je Maroko, a utakmica počinje u 11 sati.Navijači pristižu kod stadiona gdje će se igrati utakmica.

Navijači iz Slavonskog Broda stigli su u utorak ujutro u Dohu. Za organizaciju kažu da je na jako visokom nivou, a organizatore ocjenjuju jako ljubaznima. Gledat će dvije utakmice reprezentacije, na utakmici protiv Belgije neće biti. Očekuju 'neupitnu pobjedu'. - 3:0 recimo - rekao nam je navijač. Jedan navijač Hrvatske dolazi čak iz Bolivije. Djed mu je rođen na Braču, a u Dohi će boraviti dva tjedna, prenosi Večernji list.

Osim Hrvatske pratit će i Argentinu budući da mu je supruga Argentinka.

- Nekoliko sati prije početka prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Katru, hrvatski navijači su u središtu Dohe razvili veliku, 200 metara dugačku zastavu. Nakon što je prošla sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava stigla je i u Katar. Ovoga puta dugačka čak 200 metara, dvostruko više nego što je to bilo u Rusiji.

Dečki iz Crikvenice u Dohu su stigli dan uoči utakmice s Marokom sa čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom. Zastava je prošla posebnu carinsku proceduru, a katarske vlasti su je u zrakoplovnoj luci razvile zbog sigurnosne provjere. Hrvatski navijači zastavu su razvili u srijedu ujutro središtu Dohe na Souq Waqifu nakon što su dobili posebnu policijsku dozvolu. Okupilo se 500-injak naših navijača, pjevalo se i navijalo.

Pomogli su i Hrvati iz Dohe koji su u grupi na Facebooku pozvali sve hrvatske navijače kako bi im se pridružili u središtu grada. Zbog ranog termina utakmice u gradu nije bilo previše drugih navijača, no okupljeni su bili oduševljeni. Svi su je htjeli slikati ispod crvenih kvadratića. 

- Mislim da će protiv Maroka biti teška utakmica, ali ćemo ući maksimalno motivirani - rekao je jučer izbornik Zlatko Dalić.

- Napravili smo analizu Maroka i jako dobro poznajemo reprezentaciju. Imaju izvrsne pojedince na svim pozicijama, poput Hakima Ziyecha. Naš puni respekt za njih - kazao je izbornik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater