SISAK

Žinić: Kandidati HDZ-a jamac još bržeg razvoja županije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vrijeme uoči parlamentarnih izbora predsjednik sisačko-moslavačkog HDZ-a i župan Ivo Žinić u petak je nazvao početkom velike bitke za Domovinu, a  govoreći o postignućima u županiji u protekle četiri godine, kao jedno od najvećih, istaknuo je spas kutinske Petrokemije.

Žinić je istaknuo kutinsku Petrokemiju, za koju je rekao da posluje sve bolje, te "nastavak naftne industrije, sada na jedan novi način". Od projekata koji su završeni ili su pred završetkom spomenuo je obnovu Željezničkog kolodvora u Sisku, obnovu pruge i mosta u Galdovu, gradnju središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice, poduzetnički inkubator u Novskoj i još neke projekte, a najavio je završetak autoceste Zagreb - Sisak, te izgradnju mosta na Odri s pristupnom brzom cestom do autoceste. 

Predstavljajući kandidate na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, istaknuo je kako oni jamče još brži razvoj te kako vjeruje u pobjedu i da je HDZ jamac još bržeg razvoja.

Na današnji posjet predsjednika SDP-a Davora Bernardića osvrnuo se predsjednik sisačke Gradske organizacije HDZ-a i dožupan Ivan Celjak.

 "Danas smo dobrodošlicu poželjeli Davoru Bernardiću u nadi da će stupivši na tlo grada hrvatskih pobjeda ozbiljno preispitati kontroverzne odluke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenoga stranačkog kolege i supruga Darka Baničeka, koji zajedno razvijaju grad podjela, grad diskriminacija, grad zastrašivanja", ustvrdio je Celjak.

Ocijenio je da je cijeli tim SDP-a ima kolektivnu amneziju pa su u sklopu službenog dijela posjetili jedan od najnovijih projekta u Sisku koji je završen isključivo zahvaljujući Vladi s Andrejom Plenkovićem na čelu.

 "Projekt Holandske kuće, u koju su uložena sredstva iz EU fondova, a koji je završen godinu dana nakon proteka roka za završetak, propao bi da ga nisu spašavali stručnjaci iz Središnje agencije za financiranje i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kojem je na čelu HDZ", rekao je Celjak.

Ocijenio je da Bernardiću ne smetaju afere u gradskim trgovačkim društvima i ustanovama. "Došao, vidio, očekuje glasove i otišao. Ostavio nas Siščane u milosti i nemilosti diktatorski nastrojene vlasti u Sisku na koju trenutno jedino on može utjecati, ali nakon parlamentarnih, brzo će i lokalni izbori, nakon kojih će Sisak napokon prodisati", rekao je Celjak, ističući da je država u Sisku ostvarila projekte u vrijednosti većoj od 700 milijuna kuna.

Kritiku gradske vlasti zaključio je ocjenom da je Bernardić u Sisku definitivno odlučio prigrliti sve afere Kristine Ikić Baniček."Ne smeta mu ni vrijeđanje osoba s invaliditetom, diskriminacija djece, nezakoniti otkazi, tjeranje novinara sa sjednica Gradskog vijeća, nepoštovanje pravomoćnih sudskih odluka", rekao je. 

O kutinskom projektu aglomeracije, vrijednom 500 milijuna kuna, spasu Petrokemije, razvoju poduzetničkih zona te dobrom poslovanju izvoznika govorio je predsjednik kutinskoga HDZ-a i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Zaključio je kako će izbori odlučiti o nastavku razvoja ili kretanju gospodarstva prema dnu.

Predsjednik novljanskoga HDZ-a i gradonačelnik Novske Marin Piletić rekao je kako su 5. srpnja pred građanima dvije opcije: ozbiljna s Plenkovićem ili neozbiljna s Bernardićem.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater