COVIDGO

U Hrvatskoj dostupna BESPLATNA APLIKACIJA ZA PROVJERU COVID POTVRDA

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Nakon što je početkom lipnja Europski parlament odobrio digitalnu covid-potvrdu EU-a, ona je u Hrvatskoj odmah uvedena pa ju je u prvih sedam dana dobilo već 100.000 građana. Od danas je dostupna i aplikacija za provjeru potvrdi, prenosi N1.

“Hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih covid potvrda CovidGO na Apple App Storeu. Za građane je besplatna. Ubrzat će provjere i olakšati svakodnevicu. Uskoro i na Google Play Storeu”, napisao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Twitteru.

Tako vlasnici iPhonea mogu već preuzeti aplikaciju, a oni čiji mobiteli rade na Androidu, to će moći učiniti uskoro.

Podsjetimo, sustav će se početi primjenjivati 1. srpnja 2021. na rok od 12 mjeseci. Potvrda neće biti preduvjet za slobodno kretanje te se neće smatrati putnom ispravom. Dokument će služiti kao potvrda da je osoba cijepljena, da ima nov negativan rezultat testiranja ili da je preboljela bolest covid-19. “Osobe koje su cijepljenje, preboljele ili negativno testiranje imat će mogućnosti obavljati djelatnositma i sudjelovati na događanjima bez ili uz smanjen opseg uz pridržavanja posebnih mjera. Osobe će u većini tih situacija morati imati europske digitalne covid potvrde”, rekao je Božinović na jednoj od posljednjih pressica Stožera.

Podsjetimo, sustav će se početi primjenjivati 1. srpnja 2021. na rok od 12 mjeseci. Potvrda neće biti preduvjet za slobodno kretanje te se neće smatrati putnom ispravom. Dokument će služiti kao potvrda da je osoba cijepljena, da ima nov negativan rezultat testiranja ili da je preboljela bolest covid-19.

“Osobe koje su cijepljenje, preboljele ili negativno testiranje imat će mogućnosti obavljati djelatnositma i sudjelovati na događanjima bez ili uz smanjen opseg uz pridržavanja posebnih mjera. Osobe će u većini tih situacija morati imati europske digitalne covid potvrde”, rekao je Božinović na jednoj od posljednjih pressica Stožera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom