ZAGREB

Traganje za dvije nestale osobe u zadarskom akvatoriju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC) u Rijeci u ponedjeljak ujutro nastavila je koordonirano tragati za dvjema nestalim osobama u zadarskom akvatoriju koje su isplovile u petak  brodicom dužine 4,5 metara iz biogradske gradske luke, a večeras ga je zbog lošeg vremena prekinula.

Akcija traganja i spašavanja pokrenuta je iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u subotu, 21. ožujka oko 12 sati, kad je zaprimljena telefonska dojava o nestanku dvojice muškaraca, N.L  i D.B., hrvatskih državljana koji su u petak isplovili iz gradske luke u Biogradu na moru bijeloplavom brodicom dužine 4,5 metara s dva izvanbrodska pogonska stroja. Od tada s njima nije uspostavljena nikakva veza.

Opsežnu akciju traganja i spašavanja MRCC Rijeka koordinira s mjerodavnom Lučkom kapetanijom iz Zadra, zadarskom Pomorskom policijom te pomorskim i zračnim jedinicama Obalne straže, a svim sudionicima u pomorskom prometu u području traganja upućena je obavijest o nestalima preko obalnih radijskih postaja, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Jučerašnje cjelodnevno traganje u sjeverozapadnom dijelu zadarskog akvatorija, između otoka Molata, Sestrunja, sjevernih dijelova otoka Ugljana i Vira te u priobalju Privlake, Petrčana i Zatona, nije dalo rezultat te je privremeno prekinuto tijekom noći.

Jučer je počela i zračna potraga, a zrakoplov Pilatus letio je nad područjem traganja do 15 sati. Akcija je privremeno je prekinuta u 17,50 sati zbog smanjene vidljivosti uzrokovane sve jačim udarima bure i zalaskom sunca te su iz MRCC-a u Rijeci sve angažirane potražne jedinice uputili na privezišta.

Pred kraj jučerašnje akcije u potragu su se uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe traganja i spašavanja, koji su za njima  nad dijelom arhipelaga tragali helikopterom MI-8, koji im je na njihov zahtjev dala na raspolaganje Obalna straža.

MRCC iz Rijeke izvijestio je mjerodavnu Upravu sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o tijeku današnje akcije traganja za nestalima, koja je prekinuta u 16 sati zbog pogoršanih vremenskih uvjeta, a traganje za nestalima dalje će se provoditi u sklopu redovitoga nadzora sigurnosti plovidbe u području zadarske Lučke kapetanije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater