SISAK

Sisak - Završna konferencija projekta CROWN

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekt CROWN "Od ideje do uspjeha" županijske razvojne agencije SIMORA iz Siska, koji je pokrenut prije dvije godine da bi se ojačale poduzetničke kompetencije i konkurentnost prekograničnog područja, vrijedan više od 600.000 eura, predstavljen je u utorak na završnoj konferenciji u Sisku. 

Partneri u projektu su bili Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis iz Nikšića (CG) i Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak Intera iz Mostara (BiH).

Ukupna vrijednost projekta bila je 616.169 eura, s većinskim sufinanciranjem iz IPA II europskog fonda. 

Na završnoj konferenciji projekta u sisačkom Centru kreativne industrije, čiji je organizacijski partner bila i Lider media d.o.o., bila je nazočna i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, koja je istaknula da je projekt učinio velik pomak u pružanju poslovne potpore mladim poduzetnicima i mladim start up-ovima. 

"Projekt je potvrdio da Sisačko-moslavačka županija ide u smjeru jačanja poduzetništva i pozitivnog poslovnog okruženja, kao segmenta transformacije Sisačko-moslavačke županije u strukturi gospodarstva, kako bi se na novim tehnologijama, kreativnim industrijama i inovacijama otvarala nova radna mjesta i jačalo gospodarstvo. Ovo je jedna od najslabije razvijenijih županija u Hrvatskoj i EU, ali prema potencijalima može postati jedna od najpropulzivnijih. U tim će im naporima značajno pomoći sredstva EU", rekla je ministrica Tramišak. 

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak izrazio je zadovoljstvo gotovo ostvarenim projektom koji je uspješno proveden s partnerima iz BiH i Crne Gore.

Potvrdio je kako ima sjajnih mladih poduzetnika, čija kreativnost nema granica. Dodao je kako im je sada nužno stvarati uvjete za razvoj maloga i srednjeg poduzetništva, što županija podupire povoljnim kreditnim linijama i drugim poticajima.

Podsjetio je kako se u županiji već provodi projekt razvoja gaming industrije u Novskoj, te da počinje projekt centra kompetentnosti Tehničke škole u Sisku, uz budući poduzetnički centar.

Na konferenciji je predstavljen projekt CROWN, bilo je riječi o stanju i mogućnostima maloga i srednjeg poduzetništva u županiji, uz planove razvoja poduzetništva, a skup je zaključen okruglim stolom o razvoju konkurentnosti i poticajnoga poslovnog okruženja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini