ZAGREB

ZSE: Očekuje se mirno trgovanje, stagnacija Crobexa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na Zagrebačkoj se burzi i u srijedu očekuje mirno trgovanje, kao i prethodnih dana, pri čemu bi Crobex indeksi, koji već tjednima prate rast svjetskih burzi, mogli stagnirati.

 Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuju danas stagnaciju Crobexa.

 Crobex indeks ojačao je jučer 0,88 posto, na 1.650 bodova, dok je Crobex10 porastao 0,52 posto, na 1.020 bodova, pa su dosegnuli najviše razine od početka ožujka.

 Redovni promet dionicama iznosio je 6,2 milijuna kuna, što je za 1,2 milijun kuna manje nego jučer. 

 „Promet je bio slabašan, no Crobex indeksi nastavili su rasti, pri čemu je najveći promet ponovno, kao i gotovo svakoga dana, ostvaren dionicom Valamar Riviere. Na tržištu već neko vrijeme vlada pozitivno raspoloženje, a Crobexi rastu. Još kada bi porastao i promet...“, kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

 Dionicom Valamar Riviere jučer je ostvaren promet od 1,5 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena ostala nepromijenjena, na 27,60 kuna. 

 S prometom od gotovo 820 tisuća kuna slijedila je dionica Atlantske plovidbe, kojoj je cijena porasla 1,7 posto, na 180 kuna. 

 Dionici Optima telekoma cijena je, pak, porasla 1,3 posto, na 6,04 kune, a njome je ostvaren promet od 565 tisuća kuna. 

 Znatno je, 3,1 posto, na 825 kuna, porasla i cijena dionice Auto Hrvatske, uz promet od oko 435 tisuća kuna. 

 Na burzi se jučer trgovalo s ukupno 39 dionica, pri čemu je cijena njih 23 porasla, a 13 pala, dok se cijene tri dionice nisu promijenile.

 Od polovice ožujka, kada su zaronili na najniže razine od 2009. godine, Crobexi su porasli oko 21 posto. No, u odnosu na početak godine, Crobex je u minusu oko 18, a Crobex10 oko 15 posto.

 Tako Crobexi prate rast svjetskih burzi, koje su također posljednjih mjeseci nadoknadile veliki dio gubitaka od ožujka jer se ulagači nadaju brzom oporavku svjetskog gospodarstva od koronakrize.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater