ZAGREB

ZSE: Crobexi u minusu drugi dan zaredom, promet mršav

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj su burzi u četvrtak ujutro Crobex indeksi blago pali, drugi dan zaredom, a kako nema vijesti koje bi potaknule ulagače, promet je mršav.

 Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u minusu 0,23 posto, na 1.577 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,14 posto, na 980 bodova, pa su oba indeksa na putu gubitaka drugi dan zaredom.

 Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 320 tisuća kuna, što je gotovo 1,2 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

 Najveći promet, 188 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Atlantske plovidbe, pri čemu joj je cijena pala više od 2 posto, na 177,50 kuna.

 Niti jednom drugom dionicom zasad nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna jer nema vijesti ni s korporativne ni s makroekonomske scene koje bi mogle potaknuti tržište.

 To se i očekivalo.

 „Danas očekujemo nastavak stagnacije dioničkih indeksa, dok ni po pitanju prometa ne bi trebalo biti značajnijih odstupanja“, kazao je jutros uoči početka trgovanja na burzi Mišo Kalajžić, voditelj službe brokerskog poslovanja u OTP banci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom