ZAGREB

ZSE: Crobexi prate rast europskih burzi, promet povećan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj su burzi u utorak ujutro Crobex indeksi porasli, odmaknuvši se od najnižih razina u gotovo dva mjeseca, pa tako prate rast europskih burzovnih indeksa koji se oporavljaju od jučerašnjeg oštrog pada.

Crobex indeks bio je u 10,45 sati u plusu 0,41 posto, na 1.947 bodova, dok je Crobex10 porastao 0,34 posto, na 1.194 boda.

Tako su se Crobexi odmaknuli od najnižih razina od kraja srpnja, na koje su zaronili nakon jučerašnjeg pada za više od 1 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,45 sati oko 4,9 milijuna kuna, otprilike 1,6 milijuna više nego jučer u ovo doba.

Rast promet ponajviše se zahvaljuje trgovanju dionicom Podravke, kojom je ostvaren promet od 3,2 milijuna kuna. Cijena joj pritom stagnira na 600 kuna.

S prometom od gotovo 680 tisuća kuna slijedi dionica Zagrebačke banke, kojoj je cijena porasla 0,3 posto, na 62 kune.

Dionicom Atlantske plovidbe ostvaren je, pak, promet od 310 tisuća kuna, a cijena joj je porasla više od 1 posto, na 472 kune.

Promet veći od 100 tisuća kuna ostvaren je s još tri izdanja.

Pritom je cijena dionice Valamar Riviere porasla 1,7 posto, na 29,30 kuna, dok je dionica Đuro Đaković grupe poskupila više od 5,5 posto, na 3,90 kuna.

Cijena Petrokemije pala je, pak, više od 3 posto, na 41,60 kuna.

Tako Crobexi prate rast europskih burzovnih indeksa, koji se oporavljaju nakon jučerašnjeg oštrog pada.

STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je oko 10,30 sati u plusu 0,6 posto, nakon što je jučer skliznuo više od 1 posto.

Nestabilnost na tržištima posljedica je strahovanja ulagača od usporavanja oporavka gospodarstava od koronakrize zbog širenja delta varijante virusa, ali i da će središnje banke ovoga tjedna početi najavljivati smanjenje monetarnih poticaja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini