ZAGREB

ZSE: Crobexi porasli prvi put nakon tri tjedna pada, za više od 2 posto

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi porasli su prošloga tjedna više od dva posto, prekinuvši trotjedni negativni niz tijekom kojeg su pali na najnižu razinu u zadnjih mjesec dana, no promet je bio skroman.

 Crobex indeks prošlog je tjedna porastao 2,13 posto, na 1.624 boda, dok je Crobex10 ojačao 2,41 posto, na 1.011 bodova.

 Među sektorskim indeksima najviše je porastao Crobexturist, za 2,5 posto, a jedino je pao indeks građevinskog sektora, i to za 0,99 posto.

 Redovni promet dionicama iznosio je svega 14,5 milijuna kuna, što je otprilike 11,5 milijuna manje nego tjedan dana ranije. Skromna razina prometa djelomično je pod utjecajem nedostatka važnijih poslovnih vijest, kao i početka sezone ljetnih godišnjih odmora.

 Najveći promet prošlog je tjedna ostvaren dionicom Valamar Riviere, 3,4 milijuna kuna, pri čemu joj je cijena skočila 6,56 posto, na 26 kuna, pa je među likvidnijima bila i najveća dobitnica.

 Slijedi dionica Instituta IGH, s 1,55 milijuna kuna prometa, a cijena joj je pala 2,86 posto, na 102 kune, te je među likvidnijima bila najveća gubitnica. 

 Milijunski promet imala je još samo redovna dionica Adrisa, a cijena joj je pritom porasla 4,09 posto, na 382 kune. 

 Znatniji promet ostvaren je dionicom Atlantic grupe, 899 tisuća kuna, uz rast cijene za 2,48 posto, na 1.240 kuna. 

 U fokusu investitora bila je i dionica Dalekovoda, kojom je ostvareno 785 tisuća kuna prometa, uz rast cijene za 2,47 posto, na 4,98 kuna.

 Prošloga se tjedna trgovalo s ukupno 47 izdanja, pri čemu je 27 dionica ostvarilo rast cijene, a 13 pad. Cijene 7 dionica ostale su na tjednoj razini nepromijenjene.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater