ZAGREB

ZSE: Crobexi na tjednoj razini gotovo nepromijenjeni

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj se burzi i u petak očekuje mirno trgovanje, kao i proteklih dana, jer nema značajnijih vijesti iz domaćih kompanija koje bi potaknule ulagače, a o današnjoj izvedbi Crobex indeksa ovisi hoće li tjedan završiti na dobitku ili gubitku.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuju danas stagnaciju Crobexa.

Crobex indeks oslabio je jučer drugi dan zaredom, za 0,37 posto, na 1.610 bodova, dok je Crobex10 skliznuo 0,47 posto, na 999 bodova.

U odnosu na početak tjedna, oba su indeksa gotovo nepromijenjena.

Redovni promet dionicama iznosio je jučer tek 2,4 milijuna kuna, što je oko 800 tisuća kuna manje nego dan prije i najniži dnevni promet od sredine srpnja.

Na slabi interes investitora ukazuju i podaci da se trgovalo sa svega 32 dionice, pri čemu je samo jedna uspjela prikupiti više od pola milijuna kuna prometa, a šest je dionica imalo više od 100 tisuća kuna prometa.

Pritom je 17 dionica zabilježilo pad cijene, a osam rast, dok se cijene sedam dionica nisu promijenile.

Najveći promet, gotovo 690 tisuća kuna, zabilježen je dionicom Čakovečkih mlinova, pri čemu joj je cijena porasla 3,2 posto, na 6.500 kuna.

Zahvaljujući tome, indeks prehrambenog sektora Crobexnutris porastao je 1,6 posto, dok je većina ostalih sektorskih indeksa završila u minusu, pri čemu je najviše pao indeks građevinskog sektora, za 1,1 posto.

Dvije su dionice jučer imale promete veće od 220 tisuća kuna, a obje su zabilježile cjenovne minuse veće od jedan posto - AD Plastika za 1,5 posto, na 129,50 kuna, a Dalekovoda za 1,4 posto, na 7,16 kuna.

S prometom od gotovo 170 tisuća kuna slijedila je dionica HT-a, a cijena joj je pala 0,6 posto, na 171,50 kuna.

Za 1,30 posto, na 760 kuna, pala je i cijena dionicama Privredne banke Zagreb, uz promet od 157 tisuća kuna.

Veća je likvidnija gubitnica bila dionica Končara EI, kojoj je cijena pala 3,9 posto, na 615 kuna, uz promet od oko 150 tisuća kuna.

Više od 100 tisuća kuna prometa zabilježila je još samo povlaštena dionica Adris grupe, kojoj je cijena stagnirala na 375 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater