ZAGREB

ZSE: Crobex indeks blago porastao četvrti tjedan, promet nizak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeks blago je porastao prošloga tjedna, več četvrtog zaredom, no uz vrlo skroman promet jer nema vijesti iz domaćeg poslovnog sektora koje bi potaknule investitore na kupnju dionica.

Crobex indeks završio je tjedan u blagom plusu od 0,12 posto, na 1.612 bodova, ojačavši četvrti tjedan zaredom. No, Crobex10 je oslabio 0,14 posto, na 997 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je ojačao industrijski, za 1,2 posto, dok je najviše oslabio građevinski, za 5,2 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 18,6 milijuna kuna, što je 16 milijuna manje nego tjedan dana ranije. U petak je zabilježen redovni dionički promet od samo 1,9 milijuna kuna, što je najniža razina prometa od početka veljače 2019. godine.

Najveći promet, 2,02 milijuna kuna, ostvaren je prošloga tjedna  dionicom Valamar Riviere, čija je cijena porasla 1,7 posto, na 24,3 kune.

Slijedila je dionica AD Plastika, s prometom od 1,79 milijuna kuna i padom cijene za 3 posto, na 129,5 kuna.

Veći promet, 1,76 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom HT-a, a cijena joj je pala 1,2 posto, na 171 kunu.

Među likvidnijim dionicama najveća dobitnica bila je dionica Đure Đaković grupe, sa skokom cijene za 7,4 posto, na 4,5 kuna.

Iz Đakovića su u srijedu objavili da su zaprimili neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom. "Društvo će u idućim danima razmotriti pristigle ponude te odlučiti o daljnjim koracima u procesu restrukturiranja", naveli su u objavi na Zagrebačkoj burzi, u kojoj nisu iznijeli nikakve detalje o pristiglim ponudama.

Istodobno, najveća gubitnica bila je dionica Ingre, s padom cijene za 9,1 posto, na 8 kuna.

Protekloga tjedna trgovalo se s ukupno 52 dionice, pri čemu je njih 21 ostvarilo rast cijene, a 20 pad, dok 11 nije bilježilo cjenovnu promjenu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of