ZAGREB

ZSE: Blage promjene Crobexa na kraju tjedna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Na Zagrebačkoj burzi u petak se trgovalo mirno, uz tek blage promjene Crobexa, koji su na tjednoj razini zabilježili gubitak za nešto više od pola posto.

Crobex indeks ojačao je u petak blagih 0,04 posto, na 2.021 bod, dok je Crobex10 oslabio za 0,08 posto, na 1.201 bod. 

Na tjednoj razini, međutim, oba indeksa u minusu su za nešto više od pola posto.

Među sektorskim indeksima, u petak je najviše na dobitku bio industrijski, za 2,66 posto, dok je najviše pao građevinski, za 0,47 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 9,16 milijuna kuna, što je za otprilike 6 milijuna manje nego dan ranije. Ujedno, u blok transakciji dionicom HT-a ostvareno je još 3,63 milijuna kuna.

I u redovnom trgovanju najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, 1,5 milijuna kuna, a cijena joj je pritom ojačala 0,28 posto, na 181,5 kuna.

Slijedi dionica Valamar Rivijere, s prometom od 1,36 milijuna kuna i stagnacijom cijene na 37,2 kune.

Milijunski promet, u visini od 1,06 milijuna kuna, ostvaren je još i dionicom Optima telekoma, a cijena joj je potonula 6,04 posto, na 7 kuna, te je bila najveća gubitnica.

Istodobno, među likvidnijima najviše je skočila cijena dionice Petrokemije, za 6,43 posto, na 74,5 kuna.

Od važnijih objava, Uprava Istarske kreditne banke Umag predložit će Nadzornom odboru odluku o isplati 75 kuna dividende po dionici radi podnošenja prijedloga glavnoj skupštini Banke planiranoj za 17. travnja.

Dividenda će se isplatiti dioničarima upisanim na njihovim računima nematerijaliziranih vrijednosnih papira u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 23. travnja 2020. godine (record date), dok je ex-dividend date 22. travnja 2020.godine.

Cijena dionice te banke stagnirala je na 1.670 kuna, a trgovalo se tek s dvije dionice.

U skromnom trgovanju danas se trgovalo sa 48 izdanja, pri čemu je njih 26 ostvarilo rast cijene, a 7 pad, dok je cijena 15 dionica bila nepromijenjena u odnosu na dan ranije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini