PAMETNOM DOSTA

ZANIMANJE U KOJE TREBA SLATI DJECU (I ODRASLE): Ovo je posao u kojem najviše skaču plaće - u odnosu na prošlu godinu čak i do 40 posto, a prosječna plaća je 10.000 kuna

| Autor: Glas Istre

Direktor IT tvrtke Bornfight Tomislav Grubišić napravio je analizu plaća programera u Hrvatskoj i došao do zaključka da je prosječna plaća u tom zanimanju čak 10.000 kuna neto.

"Napravio sam analizu 3.000 plaća programera. U Hrvatskoj, po mojoj procjeni i analizi, ima 10.000 ljudi koji se bave programiranjem, pa ova analiza koja obuhvaća 30 posto njih može dati dosta realnu sliku situacije s plaćama. Ukratko, ovogodišnja prosječna neto plaća programera u Hrvatskoj je gotovo 10.000 kuna, a ostvaruje se kad osoba ima u prosjeku 4 godine iskustva. Prošle je godine to bilo oko 8500 kuna, što znači da je samo godinu dana kasnije, za jednaku razinu znanja i iskustva, moguće zaraditi 1.500kn više", napisao je Grubišić na svojem Facebook profilu.

Dodao je da je prosjek starijih programera koji rade na ugovor o radu 13.000 kuna neto, a onih koji rade preko paušalnog obrta 17.000.

Najviše su u odnosu na prošlu godinu skočile plaće programera koji programiraju za Appleov iOS - čak 40 posto.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater