ZAGREB

Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi "Wish you were here"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Iz HTZ-a ističu kako je riječ o novoj knjizi "poznatog 'veterana' u turističkoj industriji", koja na više od 200 stranica daje uvid u ono što neku turističku destinaciju čini izvrsnom. Nastala je temeljem Stevensovih 40 godina rada u turističkoj industriji u više od 55 zemalja, gdje je surađivao, predavao, konzultirao destinacije i dr. 

Komentirajući uvrštenje tri hrvatske destinacije u knjigu, direktor HTZ-a Kristjan Staničić uz čestitke Zadru, Rovinju i Lošinju kaže da to "potvrđuje pozitivnu sliku koju Hrvatska uživa na međunarodnom turističkom tržištu, a ujedno je i priznanje svim vrijednim hrvatskim turističkim djelatnicima".

Iz HTZ-a prenose i komentare iz Zadra, Rovinja te sa Lošinja. Tako direktorica Turističke zajednice (TZ) Zadarske županije Mihaela Kadija ističe da su ponosni što je Zadar sa županijom uvršten u tu knjigu, pri čemu autor spominje i njihovu burnu povijest i fascinaciju oporavkom Zadra, koji, po njemu, čuva autohtonost te spaja staro i novo, poput rimskih iskopina i Bašićevih instalacija (Morskih orgulja) koji privlače brojne putnike.

Direktor TZ grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković iznosi da je autor temeljem posjeta zaključio da Lošinj pruža visoko kvalitetan doživljaj uz dugu tradiciju zdravstvenog turizma i prednosti poput lječilišne klime, bioraznolikosti, mora visoke kakvoće i zraka prve kvalitete, opisujući Lošinj i kao ekološku i modernu destinaciju vitalnosti i zdravlja.

Zadovoljstvo ne krije ni direktorica TZ Rovinja Odette Sapač koja ističe da je autor pohvalio pozitivan smjer razvoja turizma Rovinja i Istre, predstavivši i njihovu dugu povijest te bogatu gastronomsku i smještajnu ponudu.

Terry Stevens poznat je u međunarodnom turizmu kao vrsni stručnjak i poznavatelj sektora, koji je i osnivač i izvršni direktor međunarodne turističke konzultantske tvrtke Stevens & Associates sa sjedištem u Wales, koja je širom svijeta radila na projektima razvoja destinacija i marketinga.

Među njegovim klijentima su i velike svjetske institucije i organizacije, poput Svjetske turističke organizacije, UNESCO-a i Svjetske banke, kao i brojne nacionalne, regionalne i gradske vlade, a trenutno radi na projektima razvoja strateških destinacija na Novom Zelandu, u Sloveniji, Danskoj, Bugarskoj, Irskoj, Sjevernoj Irskoj, Engleskoj i u Škotskoj. Gostuje kao profesor i na brojnim sveučilištima po svijetu, kao i predavač na globalnim skupovima summitima, a do sada je objavio više od 300 knjiga kao i članaka u časopisima o razvoju turizma i destinacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of