ZAGREB

Zaba više od 1,5 milijardi kuna prošlogodišnje dobiti isplaćuje za dividendu od 4,83 kune po dionici

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavna skupština Zagrebačke banke (Zaba), koja je sazvana za 8. travnja, trebala bi donijeti odluku da se gotovo cijela prošlogodišnja dobit banke, više od 1,5 milijardi kuna, isplati za dividendu, koja bi iznosila 4,83 kune po dionici, objavljeno je u utorak iz Zagrebačke banke.

Bančina neto dobit poslije oporezivanja lani je iznosila gotovo 1,549 milijardi kuna, od čega utvrđena dobit nakon oporezivanja kroz račun dobiti i gubitka iznosi 1,562 milijarde kuna, a umanjena je za 12,8 milijuna kuna gubitka nakon oporezivanja kroz ostalu sveobuhvatnu dobit. 

Kako se navodi u pozivu na glavnu skupštinu objavljenom na internetskoj stranici Zagrebačke burze, Uprava i Nadzorni odbor predlažu dioničarima da na skupštini odluče da se 1,547 milijardi kuna rasporedi za isplatu dividende, a 2,4 milijuna kuna u zadržanu dobit banke.

Time bi se dioničarima isplatila dividenda u iznosu od 4,83 kune po dionici, što je gotovo za jednu kunu manje od prošlogodišnje dividende, koja je po dionici iznosila 5,79 kuna.

Kako se navodi u prijedlogu odluke o isplati dividende, isplatit će se dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 16. travnja 2020.

Datum od kojega će se trgovati dionicom Zagrebačke banke bez prava na isplatu dividende je 15. travnja 2020., dok tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 6. svibnja ove godine.

Inače, najveći dio prošlogodišnje dobiti kroz dividendu će dobiti najveći dioničar, talijanska banka UniCredit, koja, po zadnjim podacima o deset najvećih dioničara, ima 84,48 posto dionica Zagrebačke banke, dok veći udio još ima Allianz SE, 11,72 posto. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom