ZAGREB

Za opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane dostupno 30 mln kn

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je objavljen javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu ukupno 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Javni poziv objavljen je u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) 2021.-2027., mjere 
unapređenja sustava doniranja hrane RH, a za njegovu provedbu novac je osiguran iz EU sredstva, iz instrumenta NextGenerationEU.

Pritom je 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane, a 15 milijuna kuna namijenjeno za infrastrukturno opremanje banke hrane, navodi se u priopćenju.  

 Bespovratna sredstava namijenjena su projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji posrednik u lancu doniranja hrane-krajnji primatelj te banke hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji donator-posrednik u lancu doniranja hrane. 

 Potpora se isplaćuje u obliku bespovratnih sredstava u visini od 100 posto prihvatljivih troškova, a prijave je moguće podnositi u razdoblju od 1. kolovoza do 28. rujna ove godine, zaključuje se u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum