WASHINGTON

Uberovi prihodi oštro pali u drugom tromjesečju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Američka digitalna kompanija Uber izvijestila je o oštrom padu prihoda u drugom tromjesečju zbog pandemije koronavirusa koja je srezala potražnju za uslugama prijevoza.

Uberovi su prihodi u drugom tromjesečju potonuli 29 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 2,24 milijarde dolara, pokazuje izvješće objavljeno u četvrtak.

Broj mjesečno aktivnih korisnika platforme potonuo je 44 posto, na 55 milijuna.

Bruto vrijednost rezervacija potonula je u drugom ovogodišnjem tromjesečju 35 posto, na 10,2 milijarde dolara. 

Kompanija je zaključila razdoblje od travnja do lipnja s neto gubitkom od 1,8 milijardi dolara. U istom prošlogodišnjem razdoblju poslovala je s neto gubitkom od 5,2 milijarde dolara zbog troškova kompenzacije baziranih na dionicama u iznosu 3,9 milijardi dolara.

Pandemija je oštro smanjila potražnju za uslugama prijevoza budući da su ljudi ostajali kod kuće kako bi se suzbilo širenje zaraze. To je pak dalo vjetar u leđa Uberovom poslovanju s dostavom hrane vrijednost čijih je bruto rezervacija udvostručena, na sedam milijardi dolara.

Uber je u posljednje vrijeme pojačao aktivnosti preuzimanja drugih tvrtki i nedavno je kupio inovativnu američku tvrtku za dostavu hrane Postmates, podsjeća dpa.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini