ISTANBUL

Turkish Airlines i Boeing dogovorili naknadu štete zbog zrakoplova 737 Max

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Turkish Airlines i Boeing dogovorili su naknadu nekih gubitaka uzrokovanih prizemljenjem i neisporučenim zrakoplovima Boeing 737 Max, objavila je u utorak turska zrakoplovna kompanija.

U priopćenju za Istanbulsku burzu nije precizirana vrijednost ugovora, ali je list Hurriyet objavio da ukupno vrijedi 225 milijuna dolara - 150 milijuna dolara odštete i 75 milijuna dolara koji pokrivaju troškove poput rezervnih dijelova i obuke.

Turkish Airlines ima 24 zrakoplova Boeing 737 Max. Zrakoplovi tog modela prizemljeni su od ožujka, nakon dva pada u Indoneziji i Etiopiji u vremenskom razmaku od pet mjeseci, u kojima je poginulo 346 ljudi. Boeing je do sada zbog toga izgubio više od 9 milijardi dolara.

U prosincu su mediji prenijeli da Turkish Airlines zbog gubitaka namjerava pokrenuti sudski postupak protiv Boeinga.

U prošlom je tjednu Boeing otpustio svog izvršnog direktora Dennisa Muilenburga, budući da je kompanija više puta propustila riješiti probleme povezane s modelom 737 Max, zbog čega je zaustavljena proizvodnja njezina najprodavanijeg zrakoplova i ugrožen joj je ugled.

Boeing je u ovom mjesecu priznao da neće moći ispuniti ciljeve za 2019. godinu te najavio zatvaranje proizvodnje 737 Max-a u siječnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum