BERLIN

TUI idućeg ljeta očekuje povratak turizma na pretpandemijsku razinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Europska turistička agencija TUI izvijestila je u srijedu da je zbog pandemijskih ograničenja zaključila fiskalnu godinu s gubitkom, ali očekuje da će se rezervacije putovanja idućeg ljeta 2022. vratiti na razinu prije pandemije.

Kompanija je u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s rujnom poslovala s gubitkom prije kamata i poreza od 2,1 milijardu eura. U prethodnoj fiskalnoj godini iznosio je tri milijarde eura.

Prihod joj je pao 40 posto, na 4,73 milijarde eura.

Ističu da su u četvrtom fiskalnom tromjesečju bili blizu pozitivne nule i da su u zadnjim mjesecima ove godine dosegnuli 69 posto razine poslovanja iz razdoblja prije pandemijske krize.

U cijeloj fiskalnoj godini zabilježili su 5,4 milijuna putnika, a trenutno imaju 4,1 milijun rezervacija za ovu zimu i iduće ljeto. 

„Ostvarujemo značajan novčani priljev i ponovno postižemo pozitivne rezultate na mnogim tržištima, i s našim hotelima i s TUI-jevim hotelskim brendovima”, rekao je glavni izvršni direktor Fritz Joussen.

TUI se već dvadesetak mjeseci nosi s pandemijskim ograničenjima koja su iznimno teško pogodila turistički sektor, ispraznivši hotele, kruzere i zrakoplove i blokiravši putovanja u većem dijelu tog razdoblja.

Kompanija je zatražila pomoć njemačke države, a novac je pribavljala i zaduživanjem i dokapitalizacijom. U listopadu prikupili su oko 1,1 milijardu eura kako bi se pripremili za potpuni oporavak turizma, nakon naglog rasta rezervacija proteklog ljeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater