BANGKOK

Tajland razmatra financijske mjere za pomoć turizmu u srpnju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Tajlandska vlada razmišlja o financijskim mjerama, poput poreznih olakšica i isplate gotovine, kako bi pomogla oživljavanju sektora turizma snažnog pogođenog pandemijom koronavirusa, objavili su tamošnji dužnosnici.

Direktor ureda za fiskalnu politiku Lavaron Sangsnit u utorak je izjavio da očekuje da će ovoga tjedna biti osmišljen paket poticaja s ciljem pružanja podrške turizmu u srpnju.

“Ministarstvo financija smatra da bi se prvo trebalo pozabaviti sektorom turizma zato što je najteže pogođen pandemijom koronavirusa”, poručio je.

Tajlandska vlada postupno ublažava mjere uvedene s ciljem suzbijanja širenja epidemije koronavirusa. U svibnju je počela dopuštati otvaranje trgovačkih centara, restorana i parkova, koji su redom bili zatvoreni od kraja ožujka.

Ministar kulture Ittipol Khunpluem u utorak je izjavio da će vlada razmisliti o dopuštanju održavanja praznika u srpnju kako bi se kompenzirali otkazani tajlandski novogodišnji praznici u travnju.

Lavaron je rekao da bi paket poticaja trebao biti pravovremeno dogovoren kako bi se omogućila podrška turizmu tijekom tih praznika u srpnju.

Taj bi paket po njegovim riječima mogao uključivati turističke porezne olakšice ili isplate novca građanima za potrošnju na putovanja.

"Važno je da ljudi izlaze van i putuju. Ako im budemo dali novac a oni ne budu putovali, to neće polučiti uspjeh zato što su te mjere namijenjene oživljavanju turizma”, rekao je Lavaron Sangsnit.

Vlada je u ponedjeljak ublažila određene restrikcije vezane za domaća putovanja, no međunarodni putnički letovi još ostaju zabranjeni do kraja lipnja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini