MUENCHEN

Španjolska državna željeznica želi aplikaciju za planiranje i rezervaciju putovanja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Španjolsko državno željezničko poduzeće Renfe naručilo je od Siemens Mobilityja aplikaciju za planiranje i rezervaciju putovanja, koja bi u sljedećoj fazi trebala obuhvatiti i usluge smještaja.

Aplikacija će integrirati različite načine prijevoza - vlakom, biciklom, metroom, autobusom, dijeljenjem automobila i skuterima – i korisnicima bi trebala omogućiti da isplaniraju putovanje od vlastitog kućnog praga do unajmljenog smještaja.

Sve se to može platiti jednokratno, putem jedne aplikacije, navodi u priopćenju Siemens Mobility.

U sljedećoj fazi korisnici će moći plaćati i usluge razonode i odlazak u restoran i hotelske rezervacije.

Renfe se nada da će mu aplikacija, koju će Siemens Mobility razvijati u suradnji s konzultantskom tvrtkom Everis, donijeti 650 tisuća novih putnika.

Aplikacija bi u pet godina trebala generirati 1,8 milijuna novih putovanja i povećati prodaju karata za vlakove na glavnim španjolskim željezničkim koridorima za tri do četiri posto.

Individualizirana organizacija putovanja "od kućnog praga do ulaska u unajmljeni smještaj" sve su važnija, objasnio je Siemensov čelnik Michael Peter.

"Ljudi žele doći na posao na vrijeme ili posjetiti rodbinu i prijatelje što je moguće jednostavnije i fleksibilnije. I ne žele trošiti puno vremena na planiranje i rezervacije", dodao je Peter.

Platforma za planiranje i rezervaciju putovanja u početnoj će fazi, od trećeg tromjesečja iduće godine, biti dostupna u 11 španjolskih gradova, navodi agencija dpa infomaciju s internetske stranice za inovacije u željeznici Railtech.com.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater