LJUBLJANA

Slovenski osiguravatelj Triglav s malim rastom čiste dobiti i 10 postotnim porastom premija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osiguravajuća kompanija Triglav u prvih je devet mjeseci ove godine zabilježila rast prihoda od prikupljenih premija i dobit od skoro 60 milijuna eura, što je rast u odnosu na isto razdoblje lani, objavila je u četvrtak vodeći slovenski osiguravatelj.

Konsolidirana premija osiguranja dostigla je  905,5 milijuna eura, što je za deset posto više, dok je čista dobit od 59,14 milijuna eura, jedan posto više nego u  prva tri kvartala lani.
Kako je tim povodom izjavio direktor Triglava Andrej Slapar, rast prikupljenih premija zabilježen je u svim segmentima poslova osiguranja i na većini tržišta gdje je Triglav prisutan.
"Poslovanjem i rezultatima za devet mjeseci možemo biti zadovoljni, a ostvarili smo 72 milijuna konsolidirane dobiti prije oporezivanja, što je rast od tri posto, što je posljedica discipliniranog preuzimanja rizika i rasta opsega poslovanja", kazao je Slapar, te dodao da će poslovni rezultat na kraju godine biti u okviru plana.
Financijske investicije Triglav grupe s krajem rujna su iznosile 3,3 milijarde eura, od čega 73,1 posto čine vrijednosni papiri uloženi u područje eura, dok sredstva u uzajamnim fondovima iznose 1,05 milijardi i povećana su za 61 posto u odnosu na kraj prošle godine.

Triglav je najveća slovenska osiguravajuća kompanija te četvrta najveća tvrtka po tržišnoj kapitalizaciji na Ljubljanskoj burzi.
Osim toga, jedna je od najvećih osiguravajućih kuća u regiji Adria, na hrvatskom je tržištu prisutna od 1967. godine, a sada u sklopu Grupe Triglav u Hrvatskoj djeluje kao Triglav osiguranje d.d. sa sjedištem u Zagrebu. Prema podacima s internet stranica Triglava, u Hrvatskoj ima oko 70 prodajnih ureda i preko 500 zaposlenih.
Lani je Triglav  INT, koji djeluje u sklopu Triglav grupe, kupnjom osiguravajućeg društva Raiffeisen banke ušla u Hrvatskoj i u poslove mirovinskog osiguranja.

Triglav grupa po podacima iz sredine ove godine na slovenskom tržištu ostvari 76 posto ukupno prikupljenih premija, a ostalo u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i  Sjevernoj Makedoniji, gdje je također prisutna.
U ovoj godini bilježi rast prihoda na području osiguranja imovine od 10 posto, rast zdravstvenih osiguranja za 21 posto te rast od jedan posto na području mirovinskih osiguranja i životnih osiguranja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of