PARIZ

Sanofi gradi tvornicu cjepiva u Singapuru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Francuski proizvođač lijekova Sanofi najavio je u ponedjeljak da će u idućih pet godina uložiti 400 milijuna eura u novu tvornicu za proizvodnju cjepiva u Singapuru.

Sanofi će novom tvornicom razviti kapacitete za masovnu proizvodnju inovativnih cjepiva namijenjenih i biti će spreman reagirati na pandemijske rizike u budućnosti, navodi se u priopćenju tvrtke.

Projekt bi Singapuru trebao donijeti do 200 radnih mjesta, dodaje Sanofi.

Francuska kompanija očekuje početak radova u trećem tromjesečju ove godine, a proizvodnja bi trebala krenuti u prva tri mjeseca 2026.

„Singapurska tvornica nadopunit će postojeće proizvodne kapacitete Sanofija u Europi i Sjevernoj Americi i postat će regionalno središte izvrsnosti za proizvodnju cjepiva u Aziji“, priopćila je tvrtka.

Krajem ožujka kanadska je vlada najavila da će francuska kompanija u Torontu graditi pogon za proizvodnju cjepiva vrijedan 925 milijuna dolara.

Tvornica će poboljšati opskrbu Kanade cjepivima, a otvorit će 1.225 radnih mjesta, izvijestila je vlada, najavivši 415 milijuna dolara ulaganja u projekt.

Dodatnih 55 milijuna dolara uložit će vlada savezne pokrajine Ontario, a Sanofi je obećao i najmanje 79 milijuna dolara ulaganja u istraživanje i razvoj u Kanadi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of